Yin Yoga Therapie

Yin Yoga Therapie helpt bij psychische klachten en bij herstel na ziekte. Yin yoga therapie werkt enerzijds voor iedereen die te veel spanning of stress heeft en anderszijds voor iedereen die (hernieuwd) energie en kracht wil opbouwen op maat en niveau. Daarnaast is yin therapie een goede manier om te leren omgaan met pijn of fysieke klachten waar geen (medische) oorzaak voor is.

Yin therapie helpt bij een breed scala aan klachten:

 • Onrust
 • Piekeren of zorgen
 • Te hoog stress-niveau
 • Slaapproblemen
 • Geen contact met gevoel
 • Grenzen niet voelen

Daarnaast helpt yin therapie bij:

 • Herstel na ziekte
 • Opbouwen van energie
 • Omgaan met pijn
 • Dealen met onverklaarde lichamelijke klachten
 • burn-out

Het kan zijn dat je wel eens yin yoga hebt gedaan in een yogaschool en hebt gemerkt dat het veel losmaakte of dat er “veel boven kwam”. Misschien wil je daar met iemand over praten of begeleiding in? Ook dan is Yin Therapie iets voor jou. Overigens hoef je voor Yin Therapie niet bekend te zijn met yin yoga.

Visie
Yin Yoga therapie is persoonlijk en houdt rekening met individuele verschillen. De ene mens is de andere niet. Onze opvoeding en temperament, onze leeftijd en eerder gemaakte keuzes, onze wilskracht en draagkracht bepalen voor een deel wie we zijn. Daarnaast is verandering altijd mogelijk. De aanpak is gericht op jouw unieke kenmerken en duurt zo kort of lang als nodig is. Een ‘veilige’ setting is voorwaarde.

Hoe gaat Yin Therapie in z’n werk?
In Yin Therapie werken we met ‘yin-yoga-houdingen’, met ademhalingstechnieken en soms met ‘soft-innercore-opbouw’ – in combinatie met integratieve counseling (“psychotherapie light”). We starten de sessies met een gesprek en kijken dan welke yin houdingen en oefeningen geschikt zijn. Je wordt in de houdingen begeleid en we bespreken wat je tegenkomt. Ook andere aspecten van yoga zoals ademtechnieken en mindfulness komen aan bod en desgewenst technieken uit de integratieve therapie zoals absorbtietrance (imaginatie oefeningen die bepaalde associatiebanen in de hersenen verbinden of veranderen). Afspraak maken

Meridiaanleer
Omdat yin yoga deels is gebaseerd op de Chinese meridiaanleer, worden ook accupressuurpunten gestimuleerd in yin-yoga-houdingen. Hierdoor werkt yin yoga in op oude, soms belemmerende structuren in het lichaam en kunnen blokkades of oude patronen opgelost worden. Yin yoga heeft dus een effect op het fysieke en energetische lichaam.

Wat is Yin Yoga?
Yin Yoga is een rustige vorm van yoga met voornamelijk grondhoudingen en eenvoudige ademhalingsoefeningen en kan beoefend worden op elk niveau. De houdingen worden langer aangehouden, zo’n drie tot zes minuten. Je vergroot hiermee je flexibiliteit in gewrichten en spieren. Daarnaast wordt doorbloeding en stofwisseling en de werking van de organen verbeterd. Meer lezen over yin yoga

Doel
Na een Yin Yoga Therapie traject kun je weer voluit “zijn wie je bent” met alles wat bij jou hoort, en daarbij acceptatie vinden. Tegelijkertijd kan juist door acceptatie verandering plaatsvinden, zowel op fysiek, mentaal, energetisch en emotioneel niveau. Daarnaast word je je bewust van lichaamssignalen waardoor je beter gaat voelen wat goed/niet goed is voor jou en wat bij je past.

Maak nu een afspraak
Reviews en Tarieven

Locatie oost
Bluebirds Oost
Louise Wentstraat 186
1018MS Amsterdam (route)


Locatie Noord (nabij Eye)
Integratieve Praktijk
Grasweg 50
1031HX Amsterdam (route)

Wat betekent Yin?
Yin en yang zijn begrippen uit het oude China. Ze staan voor tegengestelde krachten of kwaliteiten in de natuur en in de mens. Ook de Indiase yoga filosofie kent dit principe. Yin staat voor stilte, introspectie, aarde, donker, maan, rust, inspanningsloosheid en acceptatie. Yang staat voor beweging, expressie, vuur, licht, zon, energie, ambitie en verandering. Yin en yang kunnen niet zonder elkaar en we hebben beide nodig.

Afspraak maken voor yin therapie.

Voor vragen, neem contact op.

%d bloggers liken dit: