Yin Yoga Therapie

Yin Yoga Therapie helpt bij psychische klachten en bij herstel na ziekte. Yin yoga therapie werkt enerzijds voor iedereen die te veel spanning of stress heeft en anderszijds voor iedereen die (hernieuwd) energie en kracht wil opbouwen op maat en niveau. Daarnaast is yin therapie een goede manier om te leren omgaan met pijn of fysieke klachten waar geen (medische) oorzaak voor is.

Yin therapie helpt bij een breed scala aan klachten:

 • Onrust
 • Piekeren of zorgen
 • Te hoog stress-niveau
 • Slaapproblemen
 • Geen contact met gevoel
 • Grenzen niet voelen

Daarnaast helpt yin therapie bij:

 • Herstel na ziekte
 • Opbouwen van energie
 • Omgaan met pijn
 • Dealen met onverklaarde lichamelijke klachten
 • burn-out

Hoe gaat Yin Therapie in z’n werk?
In Yin Therapie werken we met ‘yin-yoga-houdingen’, met ademhalingstechnieken en soms met ‘soft-innercore-opbouw’ – in combinatie met integratieve counseling (“psychotherapie light”). We starten de sessies met een gesprek en kijken dan welke yin houdingen en oefeningen geschikt zijn. Je wordt in de houdingen begeleid en we bespreken wat je tegenkomt. Ook andere aspecten van yoga zoals ademtechnieken en mindfulness komen aan bod en desgewenst technieken uit de integratieve therapie zoals absorbtietrance (imaginatie oefeningen die bepaalde associatiebanen in de hersenen verbinden of veranderen). Afspraak maken

Het kan zijn dat je wel eens yin yoga hebt gedaan in een yogaschool en hebt gemerkt dat het veel losmaakte of dat er “veel boven kwam”. Misschien wil je daar met iemand over praten of begeleiding in? Ook dan is Yin Therapie iets voor jou. Overigens hoef je voor Yin Therapie niet bekend te zijn met yin yoga.

Wat is Yin Yoga?
Yin Yoga is een rustige vorm van yoga met voornamelijk grondhoudingen en eenvoudige ademhalingsoefeningen en kan beoefend worden op elk niveau. De houdingen worden langer aangehouden, zo’n drie tot zes minuten. Je vergroot hiermee je flexibiliteit in gewrichten en spieren. Daarnaast wordt doorbloeding en stofwisseling en de werking van de organen verbeterd.

Meridiaanleer
Omdat yin yoga deels is gebaseerd op de Chinese meridiaanleer, worden ook acupressuurpunten gestimuleerd in yin-yoga-houdingen. Hierdoor werkt yin yoga in op oude, soms belemmerende structuren in het lichaam en kunnen blokkades of oude patronen opgelost worden. Yin yoga heeft dus een effect op het fysieke en energetische lichaam. Meer lezen over yin yoga

Visie
Yin therapie is persoonlijk en houdt rekening met individuele verschillen. De ene mens is de andere niet. Onze opvoeding en temperament, onze leeftijd en eerder gemaakte keuzes, onze wilskracht en draagkracht bepalen voor een groot deel wie we zijn. Verandering is altijd mogelijk, op welk niveau dat gebeurt, wordt bepaald door de motivatie van de cliënt en deskundigheid van de therapeut. Een ‘veilige’ setting is een voorwaarde.

Doel
Het i de bedoeling dat je na een traject van 5 tot maximaal 10 sessies Yin Therapie weer voluit kan “zijn wie je bent” met alles wat bij jou hoort, en daarbij acceptatie kan vinden. Tegelijkertijd kan juist door acceptatie verandering mogelijk worden, zowel op fysiek, mentaal, energetisch en emotioneel niveau. Daarnaast word je je bewust van lichaamssignalen waardoor je beter gaat voelen wat goed/niet goed is voor jou.
Maak nu een afspraak
Reviews

Wat betekent Yin?
Yin en yang zijn begrippen uit het oude China. Ze staan voor tegengestelde krachten of kwaliteiten in de natuur en in de mens. Ook de Indiase yoga filosofie kent dit principe. Yin staat voor stilte, introspectie, aarde, donker, maan, rust, inspanningsloosheid en acceptatie. Yang staat voor beweging, expressie, vuur, licht, zon, energie, ambitie en verandering. Yin en yang kunnen niet zonder elkaar en we hebben beide nodig.

Tarieven Yin Therapie
Locatie
Bluebirds Yoga, Louise Wentstraat 186, 1018 MS Amsterdam Route

(In overleg op één van de andere Bluebirds-locaties in West/Centrum)

Afspraak maken voor yin therapie.

Voor vragen, neem contact op.

%d bloggers liken dit: