Yin Therapie

Yin therapie is individuele begeleiding door een combinatie van yoga en gesprek.
Het is voor mannen en vrouwen die effectief hulp kunnen gebruiken bij fysiek-emotionele klachten, bij het ordenen van levensvraagstukken of problemen. Yin therapie zorgt voor balans: lichamelijk-energetisch en mentaal.

Worden wie je bent
De ene mens is de andere niet. Onze achtergrond, opvoeding, karakter en temperament, ervaringen, leeftijd en eerder gemaakte keuzes, en ook onze wilskracht en draagkracht bepalen voor een groot deel wie we zijn. Yin therapie is persoonlijk en houdt rekening met deze verschillen. Het is gericht op het hervinden van levendigheid en innerlijke rust, een staat van ‘sattva’. Of het nu gaat om het hervinden van (meer) vitaliteit, of om het vinden van kalmte en acceptatie, in alle gevallen is de therapie gericht op jezelf beter leren kennen en worden wie je bent.

Personal Yoga
We onderzoeken op welk vlak er sprake is van een disbalans. Yoga kan worden ingezet als hulpmiddel of techniek. In dat geval wordt gekeken welke yogahoudingen (asana’s) of oefeningen voor jou geschikt zijn, passend bij jouw unieke situatie. Yoga wordt op deze manier persoonlijk en op maat. Soms werken we met yin yoga, dan weer met meditatie, mindfulness, ademhalingsoefeningen of vinyasa yoga. Ook gaan we op zoek naar jouw unieke kernkwaliteiten. Tenslotte kunnen ook veranderingen in leefstijl of voedingspatronen aan bod komen .

Wat wordt bedoeld met yin?
Yin en yang zijn begrippen uit het oude China. Ze staan voor tegengestelde krachten of kwaliteiten in de natuur en in de mens. Ook de Indiase yoga filosofie kent dit principe. Yin staat bijvoorbeeld voor stilte, introspectie, aarde, donker, maan, rust. Yang staat voor beweging, expressie, vuur, licht, zon, energie. Yin en yang kunnen niet zonder elkaar en we hebben beide nodig!

Tarieven Yin Therapie
€55,- per gesprek van 1 uur.
€150,- voor drie sessies van 1 uur.

Locatie
Bluebirds Yoga, Louise Wentstraat 186, 1018 MS Amsterdam Route

(In overleg op één van de andere Bluebirds-locaties in West/Centrum)

Is Yin therapie iets voor mij? Doe de Checklist!

Ik wil me aanmelden voor yin therapie.

Voor vragen, neem contact op.

%d bloggers liken dit: