Nanda van Praag

Ik werk als coach, counselor, yoga therapeut en yogadocent, geregistreerd bij Vereniging Yogadocenten Nederland, Yoga Alliance en CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten).
Ik heb een groot empathisch vermogen en vind niet snel iets gek. Zelf heb ik het nodige meegemaakt in mijn jeugd en in mijn latere leven, en ik weet wat het is om door crises en moeilijke periodes heen te gaan. Van nature heb ik een positieve en open blik. Ik woon met mijn “extended family” in Amsterdam en geniet van de rijkdom van het leven.

Foto: Machteld Maris

Ik ben in 1971 geboren als jongste dochter van Erik van Praag, directeur van The Edge  (International School  for Leadership  and  Spirituality) en Maria de Vogel, bio-energetisch therapeut.  Bewustwording en spiritualiteit speelden vanaf mijn vroegste jeugd een belangrijke rol.

Eenmaal uit huis begon ik mijn opleiding met een studie muziek aan het conservatorium, volgde daarna een lerarenopleiding en een tweejarige counselingsopleiding aan de Hogeschool van Amsterdam. Ruim tien jaar doceerde ik gesprekstechnieken, drama en muziek in het middelbaar beroepsonderwijs en was mentor, counselor en psychosociaal begeleider.

Ik deed destijds al veel aan yoga maar vond het niet echt ontspannend. Was altijd op zoek naar meer kracht of lenigheid en vergeleek mezelf steeds met anderen. Pas na een burn-out kon ik door yin yoga mijn grenzen voelen en heelheid ervaren, waardoor ook mijn hardnekkige perfectionisme zich op kon gaan lossen. Inmiddels is yoga in al zijn aspecten een hulpbron voor mij om me verbonden te voelen en innerlijke vrede en geluk te ervaren, naast en temidden van alles wat zich afspeelt in het leven.

Ik ging op mijn veertigste werken in de horeca en verdiepte me in voeding en ayurveda. Daarnaast begon ik met yogadocent opleidingen en deed mijn basis vinyasa teacher training bij Johan Noorloos en Léah Kline, mijn basis yin teacher trainingen bij Alison Melvin en José de Groot.

Om mij verder professioneel te ontwikkelen volgde ik onder andere de volgende bijscholingen:

 • Yin en Yang Sequencing (Skadi van Paaschen)
 • Yogic Mindfulness (A.G Mohan)
 • Hatha yoga en sound/mantra for health (Nitya Mohan)
 • Hatha (Sivananda methode) van Ram Jain
 • Critical Alignment bij Gert van Leeuwen
 • Yogatherapie van Anneke Sips (Network Yoga Therapy)
 • Yoga en Dans (Magda Samson)
 • Stoelyoga (Paula Jap Tjong)
 • Yin yoga, voeding en de werking van neurotransmitters en hormonen (dopamine, acetylcholine, serotonine, endorfine) van Emrick Suichies
 • Advanced Study Hands-on Adjustments and Assists (Léah Kline)
 • Online training body sensing Yoga; Intuitive Myofascial Relase for fascial health and awareness, fascia as biomechanical Auto Regulatory System. (Yasmin Lambat, Tom Myers)
 • Psychosociale en medische basiskennis (PSBK, erkend HBO volgens de PLATO-normen)

Momenteel volg ik een intensieve vervolgopleiding integratieve coaching en counseling (psychotherapie “light”). Ik vind het inspirerend en belangrijk om tijd te besteden aan mijn eigen deskundigheidsbevordering.

Als integratieve coach/counselor kun je bij mij terecht als je vastloopt en er zelf niet meer uitkomt. Ik help je je eigen weg inslaan en jouw unieke en persoonlijke hulpbronnen te hervinden op alle niveaus. Zodat je actief, vrij en compleet in het leven kan staan en verder gaan.

Zie ook LinkedIn en Facebook. Of kijk filmpjes op Instagram.

Voor meer informatie, neem contact op.

%d bloggers liken dit: