Integratieve Counseling

Lukt het niet meer om gemotiveerd te blijven? Je krachtig te voelen? Je ergens toe te zetten? Jezelf te herpakken? Of hoopvol te zijn? Of loop je rond met een probleem of klacht en kom je er niet uit? Wil je verandering? Je bent niet de enige! En je hoeft er niet alleen mee rond te blijven lopen! Met integratieve counseling vind je nieuwe inzichten en unieke oplossingen waar je nog niet aan gedacht had. De Integratieve benadering is uiterst effectief door een combinatie van reguliere coachingsinterventies en meer holistische technieken zoals absorbtietrance en imaginatie, maar ook technieken uit de yoga, zoals mindfulness, ademregulatie kunnen worden ingezet. Met integratieve counseling vind je de kracht en moed om te veranderen op diep niveau. Soms blijkt de nieuwe richting makkelijker of lichter te zijn dan je aanvankelijk dacht.

Integratieve counseling is geschikt bij een breed scala aan klachten:

  • Stress, spanning, opgejaagdheid en piekeren
  • Onverklaarde lichamelijke klachten, herstel na ziekte
  • Onverklaarbare angst, gevoel van onveiligheid, onzekerheid
  • Futloosheid, geen energie, somberheid, motivatieproblemen
  • Heb je andere klachten of problemen? kijk dan bij coaching (met of zonder yoga op maat) of doe de checklist

Hoe het werkt
Integratieve counseling is “psychotherapie light” waarbij technieken worden gebruikt die gericht zijn op het héle lichaam, niet alleen het denken, de ‘mind’. De integratieve benadering gaat ervan uit dat iedere ervaring en dus ook ieder probleem zowel in het denken als ook op lichamelijk en zintuigelijk niveau gevoeld wordt met uitwerking in contacten met anderen en het eigen gedrag. Door het probleem aan te pakken in alle lagen van ons mens-zijn, vindt verandering niet alleen plaats in het hoofd, maar wordt vernieuwing en oplossing gevoeld in het héle psycho-fysieke systeem. Je werkt daarbij toe naar een concreet doel of gewenste situatie, gebruik makend van hulpbronnen op alle niveaus. Twijfel je nog of integratieve coaching & counseling jou kan helpen? Doe dan hier de checklist.

Visie
Integratieve counseling is persoonlijk en houdt rekening met individuele verschillen. De ene mens is de andere niet. Onze opvoeding en temperament, onze leeftijd en eerder gemaakte keuzes, onze wilskracht en draagkracht bepalen voor een groot deel wie we zijn. Verandering is altijd mogelijk, op welk niveau dat gebeurt, wordt bepaald door de motivatie van de cliënt en deskundigheid van de therapeut. Een ‘veilige’ setting is een voorwaarde.

Doel
Jezelf kunnen zijn, waarbij je klachten, angsten of problemen niet meer je leven beheersen. Je weet hoe je het beste om kan gaan met jouw klacht, probleem of angst. De volgende stap is dat de klachten verminderen. Uiteindelijk wil je weer vitaliteit en zorgeloosheid ervaren, je gelukkig en vrij voelen. Handelen naar wat jij wilt en wat belangrijk is voor jou. Daarbij kalm zijn en energiek tegelijk. Na een aantal sessies is er is weer ruimte voor plezier en voluit genieten. Reviews

Maak een afspraak

Voor vragen neem contact op.

Tarieven

ONLINE via Zoom of op locatie:
Bluebirds Yoga, Louise Wentstraat 186, 1018 MS Amsterdam. (In overleg op één van de andere Bluebirds-locaties in West/Centrum)

%d bloggers liken dit: